HPL

TEL: 0501-50037

Vill du anlägga en pool

När fåglarna kvittrar och vårsolen börjar värma altanen, överväger du möjligheten att installera en pool på tomten. Du funderar på om poolen ska grävas ner eller om en pool ovan mark med tillhörande trädäck vore en bättre lösning. Du undrar om det är möjligt att få en badklar pool i sommar om du beslutar dig för att starta poolbygget i maj.

Tidigare har det funnits så kallade

som byggdes med Thermoblock, men de var inte riktigt anpassade för att bygga pooler. Vi har beslutat att förbättra Thermoblocken så att den är speciellt utvecklad för poolbygge, med urtag för armering, bättre passform, förstärkt insida, och mer.

Om man beslutar sig för att köpa en pool i maj, beror möjligheten att få en badklar pool till sommaren på tillgången på poolbyggare och materialleverantörer.

Tidigare var pooltak en fantastisk innovation, men med tiden har tekniken gått framåt och utvecklingen har gjort det möjligt att hitta bättre lösningar. En sådan lösning är lamelltäckning. Lamelltäckningen kan styras med WIFI, så att du enkelt kan öppna och stänga poolen med ett knapptryck på telefonen. Lamellerna finns i olika utföranden och färger, och om man väljer en täckning med svart botten och transparent överdel, kan den värma upp poolvattnet med upp till 8 grader. Dessutom drar lamellerna med sig smuts och löv från taket ner i bräddavloppet.

Väljer man pooltak, är det viktigt att tänka på att smuts från taket måste städas bort. Kondens kan orsaka en växthusliknande effekt, och skenor som är monterade i altanen kan bli skeva om de inte är korrekt installerade. Jämför pooltaket ovan med installerat lamelltäcke med SOLAR-lameller som värmer upp poolen med 8 grader av solens hjälp alena.