HPL

TEL: 0501-50037

Vilka kombinationer av köksfärger passar

Svenskarnas Favorit Köksfärg och Mest Populära Kombination

Färger och material som är populära i köket, det centrala rummet i hemmet. Naturen har stor betydelse för en harmonisk inredning och jordnära färger är tidlösa och passar utmärkt i köket. Marbodal’s gröna nyans “Tall” är en hållbar färg som fungerar bra tillsammans med träslaget Signatur Ekbacken. Vit är fortfarande den mest populära färgen i köket enligt en Sifo-undersökning och ljusgrått och ljust trä är också uppskattade. Jordnära färger, beige och krämvit, tillsammans med trä ger en rogivande känsla i hemmet.

Marbodal tror att fler kommer att våga använda mer uttrycksfulla färger i sitt kök under nästa år, med fokus på hållbara färger med lång livslängd. De ger tips på hur man kan kombinera trä och färg, som att välja ett träslag och använda djupare nyanser av samma kulör med mjuka övergångar till ljusare eller mörkare toner.

Färgval som skapar harmoni

Vilka färger är det som ger oss en känsla av lugn? Vilka färger gäller för att skapa en harmoni i köket och samtidigt ha ett tidlöst och hållbart rum. Köket har blivit en central plats i hemmet och används för allt från arbete, samvaro med familj och vänner till avkoppling och matlagning. Men vilka färger och material är det som gör oss mest bekväma i hjärtat av hemmet?

Naturinspirerade färger och jordnära toner är en kombination som aldrig blir omodern och passar perfekt i köket. Köket är också rummet där vi gärna experimenterar med färger, former och material för att skapa en personlig stil.

Tall - den hållbara färgen

Tall, en Grön Nyans från Marbodal, är en hållbar färg som är tidlös och kan kombineras med olika material och tillbehör. När Tall kombineras med Signatur Ekbacken, blir resultatet en oöverträffad kombination.

Folk tillbringar mer tid i köket idag än någonsin tidigare och det har blivit en allt viktigare del av våra liv. Fokus för 2022 är ett personligt och hållbart kök med varierande material, färger och stil. Det kan inkludera natursten för att bryta av den klassiska vita köksstilen med en touch av lekfullhet i både färg och material.

Men vad är svenskarnas favoritfärg i köket? Kanske inte så oväntat, vita färger fortfarande står starkt på förstaplatsen som svenskarnas favorit i köket. Enligt en undersökning gjord av Sifo på uppdrag av Marbodal, har 46% uppgett vit som sin favoritfärg i köket, medan ljusgrått är näst mest populärt (39%). Ljust trä är också väldigt populärt, med 26%. Därefter följer ljusgrönt (16%) och mörkgrått (15%).

Även om vi kanske känner oss trötta när vi väljer dessa färger, är de smarta valen för ett tidlöst och hållbart kök. Jordnära färger, olika nyanser av beige och krämvitt ger också en lugnande känsla i våra hem, speciellt när de kombineras med trä – som är mycket populärt.

Färg är en viktig del i skapandet av ett personligt och hållbart kök. Under nästa år räknar Marbodal med att fler kommer våga vara mer uttrycksfulla och välja hållbara färger med lång livslängd. En kombination av jordnära kulörer och trä kan ge ett harmoniskt och tidlöst resultat. Om man använder djupare nyanser av samma kulör med mjuka övergångar till ljusare eller mörkare toner. Så skapar man en atmosfär som är både livfull och rogivande.